Free as in gratis

Jag sitter på tåget på väg hem ifrån Malmö. Denna gång var besöket i ”tredje rikets största stad” inte privat som de brukar utan i allra högsta grad i tjänsten. Målet för resan var evenemanget Media Evolution som gck av stapel i går eftermiddags. Jag är mycket nöjd. Chris Anderson är en höjdare bland profiler i nätsvängen och en hejare på att dela med sig av sina tankar. Jag ser mycket fram emot hans nya bok, Free, som kommer framåt sommaren. Som de flesta andra från auditoriet igår tror jag starkt på freekonomin (som inte ska blandas ihop med freakonomics, ett annat intressant fenomen). Antagligen kommer jag att skriva mer om detta inom en snar framtid. Men inte nu.

Förutom själva huvudframträdandet av Mr Anderson bjöds vi på en panel. Det var en ganska märklig konstruktion. Tretton personer som på olika sätt relaterar till den nya nätekonomin, på scenen samtidigt. De fick ställa en varsin fråga till Chris. Jag hade gärna hört vad var och en av dem hade haft att säga. Känns lite som slöseri på idé och talang. Hjärnor som Ted Valentin, Rasmus Fleischer, Annika Lidne och Johanna Ögren reducerades till, visserligen skarpa men ändå, frågeställare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *