Film ska ses på bio. Annars jävlar!

Om någon undrade varför man ska gå på bio och betala pengar när man kan ladda ner filmer gratis från exempelvis The Pirate Bay så har SF Bio svaret. De motiverar kostnaden på en biobiljett under rubriken Fakta om biljetten. Jag undrar: vad hände med motiveringar ”Det är värt det!” eller ”Film ska ses på bio!”?

Har du tänkt på att det är när vi går på bio som vi får den moraliserande propagandan? När du hyr en film, ser den på TV eller laddar hem den behöver, lagligt eller olagligt, behöver du inte förhålla dig till upphovsrätt eller fildelningsdebatt. Men när du väl går på bio, betalar dyrt för filmen, för att du GILLAR BIO, då straffas du med långa skriva-på-nästan-texter och infomersials om hur fasansfullt det är med piratkopiering. Vad hände med att skapa den bästa produkten?

Lägg till detta med VD:s uttalande för ett tag sedan om att internetoperatörerna borde ”stänga access till sidor som The Pirate Bay”. Är SF så rädda för piratkopieringen att de vill tvinga oss till biograferna med retoriskt och tekniskt våld? Snälla SF, sluta bete er som barn som tappat glassen i sanden. Ge oss anledning att gå på bio. Ge oss upplevelsen. Ge oss bioglädjen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *