Trent Reznor visar vägen

Kvällens tittaktivitet var den senaste Digg Dialogg med Trent Reznor. Han är en spännande man. Dialogg är ett spännande format. Det kan bara bli bra. Senast jag tittade var det Al Gore som var offret.

Jag finner det fascinerande hur en person med sådan stark konstnärlig profil kan sitta framför kameran och prata så oblygt om affärsmodeller och hur pengar kan tjänas på musik i det nya medielandskapet. Jag tycker inte alls att det är problematiskt. Jag tycker att det är ärligt och rakryggat. Och kanske allra mest är det väldigt respektfullt och hjälpsamt. Han har gjort det som skivbolagsdinosaurierna påstår är omöjligt. Han konkurrerar med gratis! Och nu delar han med sig av sin kunskap till andra som vill gå samma väg. Det verkar nästan till och med som att han använder sig själv och sina projekt som labbmiljö för nya modeller. Han uttrycker det själv som att vi befinner oss mellan två affärsmodeller just nu. Den döda, med hungriga skivbolag; och den nya, som ännu inte utvecklats till fullo. Och han om någon hjälper oss alla in i den nya modellen

Han gör bra musik också (Spotify)!

En reaktion på “Trent Reznor visar vägen

 1. oliver

  alla får plats i ’gratis’.

  i ’billigt’ autodiskvalificeras kvalitetstokar och alla med statusorienterad själv- eller världsbild.
  i ’pricey’ autodiskas alla andra.
  i gratis möts prova-på-are, fattiglappar och ekonomiskt ansvarsfulla (eller dito hykleriska).
  i ’average-cost’ drunknar eller gäspar vi oss igenom överflödet av information och välfärd som omger oss.

  gratis är inte alltid gott. men i en relativ värld kan det kännas värt ändå. Och eventuell beska sköljs med enkelhet ner i glömska av känslan att ändå gjort en god affär. eller ny vetskap som kan få bli spännande.

  alla får plats i gratis.

  bra tankar om hur pengar finns och vinns i gratisekonomin.

  Dialogg. Hm. Och Anders visar åter vägen till nya finurligheter. Fantastico.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *