Bloggtips: I <3 wireframes

Det är med stor glädje jag tipsar om bloggen I <3 wireframes . Egentligen stavas bloggens namn med ett hjärta som ord två men det är lite knixigt att få det rätt med olika teckensnitt.

Hur som helst. I <3 wireframes bygger på den enkla idén att visa bilder på wireframes av olika typer. Oftast är det wireframes för webbplatser, men inte alltid. Bloggens läsare och andra postar foton på sina wireframes från olika projekt och bloggen lägger upp dem för vår beskåda. Då och då dyker ett litet inlägg upp med tips om arbete med wireframes, eller listor på smarta verktyg eller tekniker.

I love wireframes
I love wireframes

Ett ganska smalt område, visst. Kanske ska man vara lite nördig för att gilla det här. Själv uppskattar jag att få en liten inblick i hur andra gör sina wireframes på ett ganska abstrakt plan. Det är sällan jag studerar dem i detalj. Är det bara jag som tycker det är fascinerande hur mycket detaljgraden på wireframes skiljer sig från arkitekt till arkitekt?

Känner du inte till wireframes? På svenska kan man (om man har en pinne där bak) kalla dem för trådmodeller. De är grova skisser över gränssnitt och de kan skapas i olika typer av illustrationsprogram eller med hjälp av papper och penna. Min personliga favorit är whiteboard eftersom det lockar till kreativa samarbeten men slutgiltigt ritar jag oftast upp dem i OmniGraffle Pro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *