En kärleksförklaring till min nya stad Malmö

För lite drygt två månader sedan bodde jag i Göteborg. För sex månader sedan trodde jag att jag skulle vara kvar där inom överskådlig framtid. Så hände något. Min flickvän (nuvarande sambo) erbjöds fast tjänst och vi frågade oss ”Var vill vi bo, egentligen?”. Fram tills dess var det så självklart, i Göteborg fanns en lägenhet och ett fast jobb. I Malmö fanns inget av det. Men när jobbet dök upp kom bostaden strax efter. Och jag kunde ju lika gärna gå som arbetssökande i Malmö som hon i Göteborg.

Jag trivs bra i Malmö. Det är en fin och livad stad. Människorna är sköna och det händer saker här hela tiden. Under den gångna sommaren har gratisevenemangen bokstavligen avlöst varandra. En känsla jag har, som jag inte kan befoga med argument är att invånarna här anstränger sig en smula med. Stockholm är ju Stockholm, det räcker väl? Och Göteborg har ju… Liseberg. Malmö har fått kämpa. Och gjort det bra. Här bubblar av aktivitet. Inte minst inom mina intresseområden: IT, media och kultur. Jag kommer nog att stanna här ett bra tag. Och den billiga och goda falafeln är bara en av många anledningar.

Och nej, jag fick inte betalt av Malmö stad för att skriva det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *